Delta de l’Ebre i Montsià

ON SOM I QUÈ ES POT DESCOBRIR

El camping Alfacs està a la Badia dels Alfacs, a 2 milles nàutiques de la Punta de la Banya, un dels braços de sorra fina que formen el Parc Natural del Delta de l’Ebre.  A només 4km del camping, a tocar del nou Museu Marítim, s’inicien les marismes del Delta.  Des del camping Alfacs teniu fàcil accès (aprox. 10 min en cotxe) a la Llacuna de l’Encanyissada, per continuar fins a Poblenou del Delta, la Casa de Fusta i el nou centre d’interpretació Món Natura Delta.

I ANAR EN BICILETA?

També podeu visitar el Delta en bicicleta des del mateix camping — disposem de bicicletes BTT i material* per que gaudiu amb tranquilitat i seguretat la vostra visita al Parc Natural.

*Sense càrrec però amb fiança deixem prismàtics i telescopis d’alta gama per observació d’aus, així com guies de camp.  També donem plànols i material didàctic infantil.  Els grups de 4 o més persones també poden disposar sense càrrec (amb fiança) de pràctics i divertits walki-talkies.

I LA SERRA DEL MONTSIÀ?

Cal destacar que, a més del Delta, des del càmping tenim fàcil accès a la Serra del Montsià.  Des del mateix càmping podeu fer sortides a peu o amb bicicleta per les estribacions del Montsià o pujar a “la Foradada”, amb impressionants vistes.

COSES CURIOSES…

Sabieu que el Delta de l’Ebre és

  • la zona humida més important des d’un punt de vista natural de tot el Mediterrani ibèric;
  • forma un triangle d’uns 30 Km de llarg i d’uns 25 Km d’ample en forma de fletxes;
  • als extrems del Delta i formades amb el seu creixement hi ha llacunes de gran valor ecològic;
  • important pel número d’aus que hi viuen – s’han contabilitzat fins 300 espècies diferents;
  • un “parc natural”, declarat com a tal al 1983. Aquesta zona humida és gestionada per tal de protegir i conservar els seus valors naturals. Mes informació: www.deltadelebro.org.

 

8-ventanal delta

ARA SOLAMENT ET FALTA VENIR A DESCOBRIR-HO TÚ MATEIX, OLORANTS ELS ARROSSALS, SENTINT ELS CANTS DE MÉS DELS 300 OCELLS I GAUDINT DE LES MERAVELLES D’AQUESTA ÚNICA TERRA.
8-foto atardecer delta

 

I RECORDA QUE, A TRAVÈS D’ALFACS, POTS TAMBÉ CONÈIXER MÓN NATURA DELTA, www.monnaturadelta.com, UN CENTRE D’INTERPRETACIÓN DEL PARC NATURAL DEL DELTA DE L’EBRE, QUE SUPONDRÀ LA VERITABLE FORMA D’ENTENDRE L’ESPERIT DEL PARC, ABANS O DESPRÉS HAVER-LO TREPITJAT TÚ MATEIX.