Festivitats locals: Alcanar i la Ràpita

SANT CARLES DE LA RÀPITA

Vine a les festes de Sant Carles de la Ràpita del juliol i gaudeix d’un programa ric i intens per a grans i petits amb animació infantil i activitats interessants per a tota la família.

ALCANAR

Des de la seva instauració, les Festes Quinquennals s’han celebrat ininterrompudament cada cinc anys, en concret els anys acabats en 4 i en 9, portant-se celebrades un total quinze edicions. És una gran celebració, en que la Verge del Remei és baixada en romeria de la seva ermita al poble. L’arribada de la Mare de Déu a Alcanar suposa un dels actes més emotivament viscuts per tota la ciutadania, i celebrat amb un gran castell de focs d’artifici blancs que dóna formalment inici a aquestes festes.

13-flors alcanar

D’entre la gran quantitat d’actes que es fan durant els dies de la festa, cal destacar la proclamació de les pubilles, hereu, pubilletes, el pregó de festes, el ball de gala, la desfilada de carrosses (un dels actes més remarcables per l’espectacularitat de les carrosses participants), la cursa de carraus, la trobada gegantera, la diada del Canareu Absent, les competicions esportives, els balls, els concerts, teatre, activitats infantils, l’homenatge a la gent gran, castell de focs de cloenda de les festes, etc
13-esbart dansaire